Jyrki J.J. Kasvi Ennemmin naiivi ja väärässä kuin kyyninen ja oikeassa!

Danten uusi Helvetti

  • Lucifer ensimmäisestä täysin kuvitetusta Jumalaisen näytelmän painoksesta. Pietro di Piasi, Venetsia 1491.
    Lucifer ensimmäisestä täysin kuvitetusta Jumalaisen näytelmän painoksesta. Pietro di Piasi, Venetsia 1491.

Dante Alighierin 1300-luvulla kirjoittama Jumalainen näytelmä -runoelma tunnetaan parhaiten Helvetin kuvauksestaan. Danten Helvetti on jaettu yhdeksään piiriin, joista kussakin eri synteihin syyllistyneitä kidutetaan iankaikkisesti kuhunkin syntiin soveliaalla tavalla. Esimerkiksi toisessa piirissä lihan himoon sortuneet pyörivät myrskytuulten riepoteltavina, lähes koskettaen mutta eivät koskaan toisiaan saavuttaen, ja kuudennessa piirissä kerettiläiset makaavat tulisissa haudoissa.

Danten Helvetin synnit eivät enää herätä samanlaista järkytystä kuin 1300-luvulla. Säännöllistä lihan himoihin sortumista suorastaan suositellaan sen myönteisten terveysvaikutusten vuoksi, eikä kerettiläisyyskään pure, kun maailma on täynnä eri uskontoja ja lahkoja, jotka kaikki ovat toistensa mielestä harhaoppisia.

Tarvitaan uusi Helvetti, jonka synnit ja rangaistukset edustavat paremmin tätä aikaa.

1. piiri eli limbo, jossa iankaikkisuutensa viettävät suhteellisen mukavasti kaikki ne hyvät ihmiset, jotka eivät eläessään tehneet mitään esimerkiksi syrjintää tai rasismia nähdessään.

2. piirillä vaeltavat iankaikkisesti itseään muita parempina pitäneet ihmiset siitä riippumatta, perustuiko luulo sukupuoleen, uskontoon, ihonväriin, rahaan, politiikkaan tai muuhun vastaavaan. “Parempien” ihmisten lisäksi toisella piirillä on vain peilejä. Kaikkialla on peilejä, joihin he yrittävät olla katsomatta. Peileistä nämä paremmat ihmiset näkevät itsensä juuri niinä ihmisinä, joita paremmiksi ovat itsensä elämässä kuvitelleet.

3. piirissä piinataan pikavippibisneksellä rikastuneita. He viettävät ikuisuutensa sosiaalityöntekijöinä, jotka setvivät pikavipeillä elämänsä ja taloutensa sotkeneiden ihmisten asioita: Hoitavat vuokrarästejä, laativat maksusuunnitelmia, maksavat erääntyneitä sähkölaskuja, että kotiin saadaan taas sähköt. Mutta ei veronmaksajien vaan omilla rahoillaan.

4. piirillä juoksevat ikuista cooperin testiä vanhakantaiset liikunanopettajat, jotka käyttivät kunujakoa kömpelöiden lasten nöyryyttämiseen. Välillä cooper keskeytetään, ja opettajat pelaavat jääkiekkoa lajin historian pahimpia “poliiseja” vastaan muistaakseen niitä luistelutaidottomia oppilaitaan, jotka pakottivat liikuntatunneilla pelaamaan jääkiekkoa sitä aktiivisesti harrastavia luokkatovereitaan vastaan.

5. piirillä vaeltavat nettitrollit. Heidän ympärillään pörrää isoja rumia kärpäsiä, jotka vastaavat kaikkeen mitä he sanovat huutaen esimerkiksi: “Te ja teidän kommarilaumanne olette yhteistoimintaHUORIA, joita on aika rankaista rikoksistanne lapsiamme kohtaan. Kovin ottein.” [suora lainaus nettipalautteesta]

6. piirillä kärsivät johtavat rokotekriitikot, joiden nettivideot ovat saaneet vanhemmat jättämään lapsensa rokottamatta. Heidän iankaikkisuutensa kuluu lapion varressa, kaivaen hautoja lapsille, jotka ovat kuolleet rokottamalla estettävissä oleviin sairauksiin kuten tuhkarokkoon tai kurkkumätään. Ja jokaisella vainajalla on heidän oman lapsensa kasvot.

7. piirillä hikoilevat iankaikkisesti ilmastodenialistit, joiden vastaväitteet lykkäsivät ilmastonmuutoksen torjuntaa. Ilmastodenialistit ovat kaulaansa myöten suurissa kattiloissa, joiden veden lämpötila nousee vähä vähältä aina vain kuumemmaksi. Tulta kattiloiden alla pitävät pikku pirulaiset hoilaavat kuorossa: “Tämä on vaan ihan luonnollista lämpötilan vaihtelua.”

8. piirin homeisissa hökkeleissä värjöttelee niiden rakennusliikkeiden johto, joiden rakentamien talojen sisäilmaongelmat ovat sairastuttaneet tuhansia koululaisia ja hoitohenkilökuntaa. 8. Piirin ilma on sakeana homeitiöistä ja kemikaaleista, eivätkä urakoitsijat pysty vetämään kunnolla henkeä ilman kouristelevia yskänkohtauksia.

Helvetin 9., sisimmän piirin ikuisessa hämärässä piileskelevät groomaajat, lasten seksuaaliset nettisaalistajat, jotka saavat yhä uudelleen ja uudelleen kokea, miltä saaliin osa tuntuu. Piiriä kiertävällä  parvella heidän uhrinsa nauttivat harpunsoitosta ja pikku purtavista, seuraavat tapahtumia alapuolellaan ja hurraavat aina kun iso karvainen demoni saa groomaajan kiinni ja raahaa tämän luolaansa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän ilpoisoluoma1 kuva
Ilpo Isoluoma

Tässä tulikin melko kattava syntiluokittelu. Varmaan löytyisi muutama lisääkin.
Rangaistukset voisi mieluummin suorittaa jo eläessään.

Esim vanha kunnon jalkapuurangaistus olis tehokas ja yhteiskunnallekin edullinen. Suomessa talviaikaan tietysti julkisissa sisätiloissa.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Mihinkähän Helvetin piiriin on pantava bisnesmiehet ja veroparatiisit, jotka käyttävät hyväkseen tätä luonnonlakia: hyvä hoito on huonoa bisnestä ja huono hoito hyvää bisnestä?

Näin on luotu kuntiin vanhusten- ja lastenkoteja samalla logiikalla kuin 1800-luvun huutolaisjärjestelmässä eli ottakoon nuo rääpäleet riesakseen se, joka hoitaa homman halvimmalla.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Helvetin (sic!) hyvä kirjoitus!

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

7. piirillä voisivat yhtä hyvin hikoilla iankaikkisesti ilmastonmuutospelottelijat, jotka tekivät omaisuuksia väittämällä että ilmastonmuutos johtuu ihmisestä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ilmastonmuutos pelottaa ja ahdistaa. Siitä on syytäkin olla huolissaan, mutta pelkkä pelko lamauttaa ja estää toimimasta. Pelottelun sijaan tarvitaan avointa puhetta ja faktaa niin ilmastonmuutoksen riskeistä kuin sen ratkaisumahdollisuuksistakin.